domingo, 1 de diciembre de 2013

SAFAINA DE BACALAO


Esta es  una receta de Ferran Adriá, verduras con bacalao. Queda delicioso. Animaros a probar uno de los platos de uno de los mejores cocineros seguro que os encanta......



SAFAINA DE BACALAO


INGREDIENTES:

450 grs de bacalao desalado
150 grs pimiento rojo
150 grs pimiento verde
360 grs berenjena
360 grs calabacín
300 grs tomate maduro
210 grs cebolla
2 dientes de ajo
Sal y pimiento
Aceite

PREPARACION:

1.- Cortamos las verdura en trozos de unos 2 cm más o menos. Reservamos.
2.- Cortamos el tomate y lo rallamos.
3.- Freímos el calabacín y la berenjena, que cojan un poco de color, sacamos y escurrimos.
4.- Sofreímos el ajo, cebolla y dejamos unos minutos y agregamos los pimientos y dejamos sofreir unos minutos más.
5.- Incorporamos la berenjena, calabacín frito y el tomate. Dejamos a fuego medio hasta que se ablande.
6.- Echamos sal y pimienta (si vemos que está muy pastoso le echamos un poco de agua).
7.- Añadimos el bacalao en trozos y dejamos 2 minutos más.


BAKAILAOZKO SAFAINA


OSAGAIAK:

450 g bakailao gatzgabetua
150 g piper gorri
150 g piper berde
360 g alberjinia
360 g kuiatxo
300 g tomate heldu
210 g tipula
2 baratxuri-ale
Gatza eta piperbeltza
Olioa

PRESTAKETA:

1.- Barazkiak 2 cm-ko zatietan moztuko ditugu. Plater batean utziko ditugu
2.- Tomatea moztu eta birrinduko dugu.
3.- Kuiatxoa eta alberjinia frijituko ditugu, kolore pixka bat hartu arte. Ondoren atera eta xukatzen utziko dugu.
4.- Baratxuria eta tipula arin frijituko ditugu eta minutu batzuez utziko ditugu. Ondoren piperrak gehituko dizkiegu eta minutu batzuek gehiagoz arin frijitzen jarraituko dugu.
5.- Alberjinia, kuiatxo frijitua eta tomatea gehituko dizkiogu. Su ertainean utziko dugu dena bigundu arte.
6.- Gatza eta piperbeltza botako ditugu (oso oretsu geratzen bada ur pixka bat botako dugu).
7.- Bakailaoa zatitan gehitu eta 2 minutuz utziko dugu.





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